Recuperare medicala
Recuperare Medicala
Sunt alaturi de tine si te ajut sa treci peste un moment nedorit din viata si sa redevii cel ce ai fost, prin terapie de recuperare medicala
Medicina fizica si reabilitarea medicala sau mai simplu, recuperarea medicala este o specialitate medicala clinica. Are drept scop prevenirea imbolnavirilor, mentinerea starii de sanatate si terapia durerii. Previne inflamatiile si disfunctiile care apar dupa o boala, accident sau operatie, indiferent de varsta. Activitatea fizica, insa, poate fi desfasurata de oricine dintre noi, in dorinta de a trai in spiritul unui stil de viata sanatos.
Iti ofer consultatie medicala de specialitate. Pot stabili diagnostic de precizie, pot personaliza terapia la nevoile tale si actionam dupa un plan complex.
Prin tehnicile de recuperare medicala in care m-am specializat, te ajut sa revii la profesia avuta anterior, la viata de familie dorita, dar si sa castigi unele abilitati noi.
Te sustin in reluarea activitatilor recreationale preferate: mers in drumetii, urcat pe munte, fotbal cu grupul de prieteni sau tenis, schiatul, inotul. Te ajut sa revii la viata competitionala daca esti sportiv de performanta.
Recuperarea medicala iti schimba in bine perspectiva asupra vietii.
Pentru cine este
Recuperarea Medicala?
- Recuperarea medicala este indicata in special in urma unui accident urmat de fractura sau dupa interventie ortopedico-chirurgicala.
- Programele de recuperare sunt deosebit de utile dupa infarct miocardic, interventie pe cord, accident vascular cerebral.
- Cei mici si adolescentii pot sa redreseze curburile scoliotice, sa creasca masa musculara pe trunchi si membre in mod armonios, sa creasca frumos si sa invete un stil de viata sanatos.
- Adultii si tinerii pot sa invete tehnici de respiratie (recomandate si dupa infectia COVID 19) si sa previna instalarea supraponderalitatii sau obezitatii si a afectiunilor cardiovasculare prin miscare, nutritie corecta si odihna.
- Toate persoanele sedentare, care stau mult la birou, care au dureri de spate sau chiar discopatie vertebrala, pentru a preveni deconditionarea fizica si aparitia herniei de disc.
- Parintii si bunicii pot sa exerseze coordonarea si echilibrul la mers, controlul miscarilor, sa previna caderile si accidentarile urmate de fracturi.
- Doamnele pot preveni si ameliora simptomele aflate in legatura cu diferitele etape ale vietii, inclusiv cele de pe durata sarcinii sau osteoporoza din postmenopauza.
- Sportivii pot creste performanta fizica daca practica programe de kinetofitness, in special dupa ce au suferit o accidentare in contextul antrenamentelor sau al competitiilor.
Ce proceduri folosim?
Aparatura de electroterapie: genereaza curent galvanic (galvanoionizare cu afecte analgetic, antiinflamator, de biostimulare); curent cu impulsuri de joasa frecventa (efect analgezic dar si de electrostimulare pentru crestere de masa musculara) sau curentul interferential de medie frecventa cu efect antiinflamator. Se poate asocia vacuum terapia pentru stimulare circulatorie
Diatermia sau terapia cu inalta frecventa, inclusiv radio frecventa (TECAR terapie), utila in refacerea leziunilor la sportivi sau dupa accidentari si in durerea cu contractura musculara ce insotesc discopatia vertebrala sau alte afectiuni articulare artrozice.
LASER terapie antiinflamatoare si de biostimulare MLS, utila in inflamatie, durere, contractura musculara
Magnetoterapia (si terapia diamagnetica) utila si in calusarea fracturilor, reglare neurovegetativa, stimulare perineala (incontinenta urinara)
Termoterapie de suprafata cu parafina, parafango sau crioterapie, alternanta cald-rece
Shock Wave util in terapia calcificarilor, trigger point-urilor din fibromialgie
Masaj terapeutic general sau segmentar, reflexoterapie ori diferite tehnici terapeutice manuale derivate din practicile clasice de chiropractica, precum manipularile, terapia Bowen, Yumeiho, masajul de drenaj limfatic al membrelor (inclusiv dupa cancer)
Proceduri terapeutice revolutionare precum kinesio tape si taping dynamic, flossing band, terapie manuala asistata instrumental tehnica Gastron, terapie prin tehnica ERGON
Kinetoterapia, kinetodance si placa Galileo (menopauza, varstnici si ostoporoza) si kinetofitness, kinetokids (tehnici speciale Schroth, Vojta) sau adolescent (preventie sau terapie scolioza si picior plat).
Terapia prin miscare, recuperarea deficitului functional prin exercitiul fizic si aderarea la programele de kinetoterapie, reprezinta optiunea inteligenta in scop de preventie dar de de recuperare medicala!
Mecanoterapia sau terapia cu aparate, conceptul inovativ holistic de intretinere functionala si recuperare medicala PRAMA, ergoterapia sau terapia ocupationala (recuperarea mainii).
Hidrokinetoterapie (terapie de recuperare in bazin cu apa)
Pneumoterapia, oxigenoterapia hiperbara si inhaloterapia, utile si in afectiunile respiratorii
Elongatii pentru terapia durerii din hernia de disc, stenoza de canal vertebral
Ce este kinetoterapia sau terapia prin miscare?
Consta dintr-un program personalizat de terapie prin miscare care ajuta pacientii sa isi imbunatateasca starea generala de sanatate sau sa recupereze capacitatatea de miscare si functiile pierdute. Aceasta, ca urmare a unor afectiuni medicale, chirurgicale ori traumatisme.
Terapia prin miscare reduce sau elimina durerea si procesul inflamator, imbunatateste mobilitatea articulara, creste masa musculara si rezistenta la efort, asigura refacerea echilibrului, coordonarii si controlului miscarilor
Este recomandata dupa accidente, fracturi osoase, entorse și luxații articulare, boli degenerative precum gonartroza si coxartroza, afectiuni ale coloanei vertebrale, precum herniile de disc, afectiuni neurologice.
Nu uita ca activitatea fizica si orice forma de miscare asigura starea de sanatate, previne sedentarismul si obezitatea, bolile cardiovasculare si pe cele neurodegenerative, modificarile de postura. Totodata, creste tonusul psihic si ne reda increderea in fortele proprii.
Te astept cu sfaturi practice si recomandari de specialitate.
Vom gasi impreuna solutia problemelor medicale,
deoarece iti ofer experienta mea de aproape o viata!
PROGRAMEAZA O INTALNIRE
CentrokInetic
Clinica de Ortopedie, Neurologie și Recuperare medicala.
Adrese:
Bd. Mircea Eliade nr. 18, Eliade Tower, intrarea A, etaj 3, Bucuresti, sector 2.
Str. Barbu Văcărescu 102, parter, București, sector 2.
Bd. Iuliu Maniu 15, clădirea PBT, etaj 3, București, sector 6.
Programari la telefon 031 9693
Spital Clinic de Urgenta Floreasca
Calea Floreasca 8, Bucuresti
Telefon: 0215992300 int 280, 276
BioTerraMed
Calea Grivitei Nr. 3, Bucuresti
Pictor Ioan Negulici Nr. 27, Bucuresti
Programari la telefon 0724262110