Dezvoltare Personala

Dezvoltarea Personala

Este un proces permanent, pe tot parcursul vietii, prin care ne schimbam noi insine, in mai bine.

Dezvoltarea Personala asigura evolutia noastra calitativa si ne permite controlul asupra propriei vieti.
Este o modalitate prin care ne evaluam abilitatile si calitatile, ne revizuim obiectivele in viata si ne cautam resurse spre a utiliza potentialul la maxim.

Ce este dezvoltarea personala?

Se mai numeste si self-help. Include o multitudine de activitati, realizate de noi, in folosul nostru: activitate fizica si sportiva, lectura de calitate, somn si odihna, buna relationare si socializare in spirit civic, motivatie pentru atingerea anumitor obiective, buna comunicare, orice alta activitate care presupune creativitate, relaxare spirituala si mentala, tot ce aduce placere si multumire. Tot ce ofera calitate vietii personale.

Este o evolutie, o imbunatatire personala, o schimbare, un proces continuu de invatare si asimilare de noi comportamente si abilitati dar si de recunoastere si renuntare la convingerile limitative. Ne ajuta sa depasim obstacolele, chiar si pe cele asezate chiar de noi in calea dezvoltarii si schimbarii noastre.

Domeniile generale ale dezvoltarii personale

managementul timpului;
stabilirea obiectivelor;
identificarea valorilor si a convingerilor limitative
schimbarea obiceiurilor;
motivarea;
imbunatatirea cunoasterii de sine;
dezvoltarea talentelor personale

Dr. Georgiana Tache

Ce pot face pentru tine?

 

Scopul programelor de dezvoltare personala este de crestere a calitatii vietii, prin optimizarea diferitelor laturi personale. Dezvoltarea personala tine de capacitatile de comunicare, aptitudini, abilitatile profesionale, informatiile necesare pentru sanatatea ta, atitudini si emotii.

Stim ca emotiile noastre nu sunt controlate constient, ele sunt in legatura cu memoria si experienta noastra. Sunt raspunsuri bazate pe nevoia noastra de a supravietui. Te pot ajuta sa iti gestionezi emotiile in situatii de stress, si sa le transformi in raspunsuri constiente, adecvate situatiei.

Putem planifica impreuna dinspre viitor. Da, este planificarea ce ne ofera timpul necesar atingerii obietivului tau, te ajut sa iti atingi potentialul necesar depasirii obstacolelor.

La fel cum exercitiile fizice remodeleaza corpul, exercitiile mentale, in special cele de constientizare, actioneaza asupra structurilor creierului. Putem exersa impreuna tehnici de constientizare, sa analizam mintea si corpul, sa ne cunoastem mai bine si sa intelegem procesele care au loc in creierul nostru, pentru a putea produce schimbari in viata noastra.

Se stie ca inteligenta emotionala este abilitatea de a recunoaste si a intelege emotiile si sentimentele tale si ale celorlalti. Presupune capacitatea de a folosi aceasta pentru a-ti controla comportamentul si a imbunatati semnificativ relatiile cu ceilalti. Inteligenta emotionala este asociata procesului de dezvoltare personala, de dobandirea constiintei de sine, de recastigarea stimei de sine. Deoarece fiecare fiinta umana este unica si are o valoare care merita sa fie respectata.

Gestionarea relatiilor din viata ta poate fi o incercare pe care o putem depasi impreuna.

Transformarea este o activitate continua, fie ca este vorba de dezvoltare personala, profesionala sau schimbare organizationala. “Schimbarea este o lege a vietii. Iar cei care se gandesc doar la trecut si prezent vor pierde viitorul” (John F. Kennedy). Omul este prin natura sa, o fiinta conservatoare. Cunoscutul, rutina zilnica, ofera oamenilor securitate si defineste zona lor de confort. Iar schimbarea, inainte de toate, inseamna noutate, necunoscut si nesiguranta. Acesta este motivul pentru care, de cele mai multe ori, oamenii opun rezistenta fata de schimbare. Prin umare, schimbarea trebuie sa existe si sa fie gestionata. Iti sunt alaturi pe acest drum al schimbarii si transformarii tale.

Te astept, daca esti o persoana aflata in cautarea unui suport intr-un anumit moment al vietii tale, treci printr-o situatie dificila sau iti doresti o schimbare in viata.