Consilier Nutritie

Nutritia este stiinta care apreciaza interacțiunile care exista intre alimente, raportat la procesele fiziologice ce se petrec in organismul uman. In fapt, hrana este necesara cresterii si dezvoltarii, obtinerii energiei pentru desfasurarea proceselor vitale si refacerii tesuturilor corpului nostru.

Este bine de stiut ca nutritia se refera nu doar la studiul compozitiei alimentelor si la modul in care organismul nostru le utilizeaza, dar si la relatia dintre alimentatie, stare de sanatate si aparitia unor boli. Deoarece nutriția reprezinta factor de risc modificabil pentru apariția bolilor cronice, este deosebit de important sa avem o alimentatie echilibrata.

Aportul caloric dezechilibrat, in dezacord cu necesitatile organismului, duce in mod inevitabil la cresterea indicelui de masa corporala si a problemelor de sanatate legate de de supraponderalitate si obezitate. Alimentatia joaca deci, rol important in stilul nostru de viata.

Alimentatia ca stil de viata

Starea noastra de sanatate este dependenta de calitatea aerului respirat, de echilibrul nostru mental, de modul in care ne odihnim si gestionam emotiile, de nivelul de activitatea fizica desfasurata si nu in ultimul rand, de starea de sanatate a aparatului digestiv si de cantitatea si calitatea hranei noastre.

Pentru o buna oxigenare a organismului si performanta fizica, specialistii recomanda miscarea, pentru stare de sanatate mentala si perfomanta cognitiva, terapeutii recomanda constientizare, relaxare, resetare existentiala si somn odihnitor iar pentru o nutritie corecta, medicii specialisti, tehnicienii nutritionisti si consilierii va recomanda mare atentie la modul in care va alimentati!

Alimentatia reprezinta unul dintre pilonii importanti ai stilului de viata sanatos.

Vorbim astazi din ce in ce mai frecvent despre Medicina stilului de viata. Este o specialitate medicala ce are drept scop adoptarea unor obiceiuri sanatoase menite sa mentina starea de sanatate si sa previna aparitia imbolnavirilor.

Poti sa te mentii sanatos si poti sa slabesti fara efort daca te adresezi unui specialist sau consilier de nutritie cu experienta si buna cunoastere a proceselor care au loc in corpul tau. Vei invata sa alegeti alimentele care ti se potrivesc si cum sa pregatesti hrana rapid si in mod sanatos.

Eu sunt dovada faptului ca poti fi extrem de ocupat dar te poti mentine in forma fizica, mancand sanatos. Activitatea fizica zilnica, somnul odihnitor si planul de nutritie metabolic balance sunt cheile succesului meu.

In calitate de Consilier Metabolic Balance, iti propun un plan de alimentatie personalizat, ce asigura nutritia adecvata si echilibrata, te ajut sa scazi in greutate fundamentat stiintific si fara sa pierzi timp

Cum functioneaza Metabolic Balance?

Configurarea planului nutritional, care se adreseaza obtinerii echilibrului metabolic, pe baza alimentatiei, porneste de la cunoasterea catorva elemente.
In primul rand, cunoasterea valorilor datelor paraclinice oferite de analizele de laborator care ofera informatii cu privire la starea de sanatate si situatia actuala a metabolismului. Lor li se asociaza cunoasterea elementelor antropometrice (greutate, inaltime, circumferinte, indicele masei corporala-IMC, Waist to Hip Ratio – WHR).
Acestora li se adauga profilul compozitiei corporale (determinat cu ajutorul cantarului cu impedanta), nivelul ratei metabolismului bazal si necesarul caloric (conform cu nivelul activitatii fizice desfasurate).
In final, adaugam datele anchetei alimentare (pofte, alimente favorite sau nedorite, efectele anumitor alimente precum alergii si intolerante) si cunoasterea altor afectiuni sau boli de care sufera persoana respectiva.

In baza cunoasterii compozitiei tuturor alimentelor, este elaborat in final, planul alimentar personalizat.

Planul alimentar individualizat reprezinta instrumentul ce asigura primii pasi pe calea adoptarii unui stil de viata sanatos.
Este garantata scaderea ponderala cu mentinerea pe termen lung a greutatii atinsa, daca tinem cont de alimentele recomandate, de modul de preparare al hranei, de succesiunea si numarul meselor servite zilnic, cat si de cantitatile premise.

Echilibrul metabolic sau metabolic balance se bazeaza strict pe principiile nutritiei stiintifice, in cadrul medicinii moderne bazata pe dovezi clinice.

Planul metabolic balance asigura reglare metabolica si scadere ponderala, ofera energie adecvata pentru performanta intelectuala si fizica asteptata. Fiecare dintre noi este unic, prin urmare planul metabolic balance se adreseaza particularitatilor metabolice personale.

Starea de sanatate intestinala conditioneaza starea noastra de sanatate si calitatea vietii fiecaruia dintre noi. Ea depinde de alimentatie si de obiceiurile noastre alimentare.

Obiceiurile alimentare corecte asigurate prin planul de nutritie metabolic balance, ne asigura echilibrul metabolic, obtinerea greutatii ideale, preventia imbolnavirilor, excluderea efectului yo-yo de revenire la greutatea avuta anterior.

Garantia succesului este oferita de consilierea specializata oferita nonstop

PROGRAMEAZA O INTALNIRE

NutriScience

Str. Aviator Petre Crețu nr. 74, etaj 1, București, Sector 1.
Programari la telefon 0215695487 / 0721268661